Despre noi » Articole » Remodelarea corporala – intre mit si eficienta

Remodelarea corporala – intre mit si eficienta

Remodelarea corporala – intre mit si eficienta

Ce inseamna remodelarea corporala?

Dupa cum insasi denumirea sa o explica foarte clar, remodelarea corporala include toate tehnicile si procedurile prin care se obtine sculptarea uneia sau mai multor zone ale trupului, prin eliminarea tesutului adipos si a celulitei si tonifierea muschilor si a pielii.

In sens larg, remodelarea corporala poate inseamna inclusiv efortul de transformare a siluetei prin sport, dieta si suplimente nutritive ori ceaiuri cu efect de imbunatatire a tranzitului intestinal. In sens restrans insa, tehnicile de remodelare cele mai uzuale cuprind procedurile de electrostimulare, masaj si impachetari cu substante active anticelulitice si cu efect de elasticizare a pielii.

In jurul remodelarii corporale, devenita tot mai ceruta si, pe cale de consecinta, tot mai prezenta pe piata din Romania, de la micile cabinete cosmetice de cartier pana la marile clinici estetice, s-au nascut multe mituri si controverse. O parte dintre ele vom incerca sa o lamurim in continuare.

Mitul 1. Pot slabi fara efort doar apeland la proceduri de remodelare corporala?

Fals: din pacate doamnelor, mitul cum ca se poate slabi exclusiv prin aplicarea de impachetari, sauna, electrostimulare si masaj este cat se poate de neadevarat. In fapt, multe fane ale remodelarii corporale au fost foarte dezamagite atunci cand, dupa pierderea catorva centimetri datorati excesului de apa din organism, procesul lor de slabire s-a oprit aparent inexplicabil indiferent de continuarea sedintelor.

Adevarat: Vestea foarte buna este ca prin aplicarea corecta a cateva tehnici combinate de remodelare corporala se poate slabi cu pana la 50% mai mult si mai repede decat doar prin dieta si sport. Da, doamnelor, ati auzit bine. Remodelarea chiar functioneaza, daca este folosita asa cum trebuie. Asa ca, in primul rand, o vizita la nutritionist, ca sa eliminam obstacolele pe care singure ni le punem printr-o alimentatie gresita ce impiedica topirea depozitelor de grasime, iar apoi un plan bine gandit de efort fizic, sedinte combinate de masaj, electrostimulare si impachetari, chiar poate actiona precum o parghie strategic plasata, ajutandu-va sa pierdeti kilogramele in plus mult mai usor si multe mai bine proportionat.

Mitul 2. La mine remodelarea corporala nu a functionat

Fals: In ceea ce priveste eficienta remodelarii, parerile sunt intotdeauna impartite, chiar printre doamnele si domnisoarele care au incercat aceste tehnici. Un lucru este, insa cert: daca remodelarea face parte dintr-un program complex de slabire, nu exista niciun caz in care sa nu functioneze. Principiul este simplu: in cazul electrostimularii, curentul electric ce trece prin muschi actioneaza similar tensiunii produse de efortul fizic, o sedinta de 45 de minute ajungand sa echivaleze cu cateva ore de gimnastica aerobica sau fitness.

Adevarat: Motivul pentru care procesul de sculptare la unele femei se opreste si nu mai da rezultate este acelasi pentru care salile de sport sunt pline de doamne plinute care practica de cel putin trei ori pe saptamana de la tae bo pana la aerobic si forta. Pur si simplu, daca mancam rar, pe apucate, in special seara, iar ziua ne infometam, asa cum fac multi oameni din lipsa de timp, organismul nostru va percepe aceasta agresiune ca pe o necesitate de a se adapta, consumand cat mai putine calorii si stocand toate rezervele posibile de energie pentru momentele cand mancarea nu ne va mai fi la dispozitie, in conditiile in care ne-am obisnuit corpul cu mult efort fizic zilnic.

Mitul 3: Tehnicile mai scumpe de remodelare sunt mai eficiente

Fals: Desi pot crea senzatia unei pieli catifelate si mai intinse, impachetarile scumpe cu ceai, cafea, ciocolata, aur si alte substante pretioase, nu sunt cu nimic mai eficiente in ceea ce priveste slabirea propriu-zisa decat impachetarea clasica cu argila anticelulitica, mult mai putin costisitoare, dar care functioneaza pe principii bine stabilite. De asemenea, aparatele considerate ultra-performante, de remodelare cu ultrasunete, infrarosu s.a.m.d. nu functioneaza mai mult decat un electrostimulator simplu, la care apelam in cadrul unui program complex de tehnici si proceduri complementare.

Adevarat: Doar cateva sedinte de remodelare corporala, izolate si scurte, chiar daca pot fi mai putin costisitoare, vor avea un efect cu mult diminuat, fata de un program combinat, etapizat, de slabire. In sensul acesta, mai bine investim inteligent intr-o strategie de remodelare pe termen lung, care sa cuprinda proceduri diversificate, efectuate intr-o anumita ordine si cu o anumita durata. Spre exemplu, sedintele oferite gratuit de unele centre, dar care tin doar 15-20 de minute sunt complet ineficiente, deoarece abia dupa primele 20 de minute de masaj, electrostimulare sau impachetari, organismul percepe semnalul ca trebuie sa inceapa sa arda grasimile si sa topeasca celulita, la fel ca si in cazul efortului fizic.

Mitul 4: Pot deveni dependent/a de remodelare

Fals: Muschii nu se lasa iar grasimea nu se acumuleaza dupa ce am terminat programul de remodelare corporala, daca in continuare ne mentinem printr-un stil de viata sanatos. Dimpotriva, ne vom bucura de un metabolism accelerat, care ne va ajuta sa putem consuma un numar suficient de calorii zilnic, fara a trebui sa tinem un regim prea restrictiv.

Adevarat: Bucuroase ca au scapat de kilogramele in plus si de depozitele inestetice de celulita, multe doamne renunta la orice prudenta in alimentatie si stilul lor de viata, devenind mai sedentare, incepand sa manance hipercaloric si crezand ca rezultatele obtinute cu greu se vor mentine de la sine. In sensul acesta, nici macar chirurgia estetica nu poate garanta rezultate pe viata. Este binecunoscut faptul ca si in urma liposuctiilor sau a altor tehnici chirurgicale de indepartare a masei de grasime, multe femei castiga la loc kilogramele care doar aleg sa se depuna in alte zone neoperate.

Mitul 5: Sportul e suficient pentru a slabi armonios

Fals: Atunci cand tii dieta si faci miscare organismul tau isi consuma excesul ponderal dupa un algoritm propriu, topind pe rand depozitele de grasime, nu neaparat din zonele in care ti-ai dori cu precadere. Vei observa, astfel, ca mai intai iti vor slabi coapsele, bratele, spatele, ti se va subtia gatul si vei elimina straturile mai subtiri de testut adipos iar abia la sfarsit vei scapa de inesteticele depozite de grasime de pe abdomen, fese, solduri. Pentru a ajunge la o silueta proportionata asa cum iti doresti, ai nevoie de procedurile de remodelare care sa dizlocuiasca tintit tesutul adipos exact din zonele in care te intereseaza. Masajul plasat strategic, in ariile cu probleme sau electrostimularea intensa a acestora favorizeaza o slabire armonioasa.

Adevarat: Sportul tonifiaza muschii pe care ii lucrezi cel mai intens, astfel incat silueta ta sa capete aspectul ferm si sanatos pe care ti-l doresti. Dupa ce masajul anticelulitic, drenajul limfatic, electrostimularea si impachetarile si-au facut efectul si au topit mare parte din grasimea inestetica, te ajuta foarte mult sa continui eforturile de remodelare si mentinere cu gimnastica si fitness tintite pe grupele de muschi care se vor dezvolta armonios exact acolo unde ai nevoie pentru efectul de silueta tip clepsidra.

Convinge-te pe pielea ta

Speram ca prin explicatiile pe care am incercat sa ti le oferim, am lamurit macar o parte din intrebarile tale cu privire la tehnicile eficiente de slabit. In cazul in care vrei mai multe detalii, apeleza-ne la telefon sau scrie-ne un email, iar noi iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie. 


Asteco